Vauva- ja perheuinti

Vanhempien ja vauvan vesileikkihetki

Kesällä vesikivaa aikuiselle ja lapselle yhdessä!
24.6.-7.8. yhteinen uintivuoro ma-ke
24.6.-8.7. vekaravesijumppaa
Tuntikuvaukset ja paikkavaraukset
https://vello.fi/klaukkalankissankello-/
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vauva- ja perheuintien syyskausi on 18.8.-18.12.2024

Vapaita paikkoja voi kysellä sähköpostilla kissankello@onnenkimpale.fi

Pese tai desinfioi kädet saapuessasi meille, muista myös peseytyä hyvin ennen altaaseen menoa. Huomioi myös yskimishygienia.

Kissankelloon tullaan vain täysin terveenä ja oireettomana.

________________________________________________________________________________

Aloita hyvä perhekeskeinen vauvauintiharrastus koko perheen voimin! Vauvauinti on monipuolista liikkumista lämmitetyssä +30–32 C vedessä koulutetun vauva- ja perheuintiohjaajan valvonnassa. Vauvauinti ei ole uimista sanan varsinaisessa merkityksessä. Kyseessä on paremminkin koko perheen yhteinen leikkihetki, jossa opitaan kuinka helppoa vedessä on liikkua.

Vauvauinnin voi aloittaa, kun vauva on 3 kuukauden ikäinen ja 5 kilon painoinen. Uinti tapahtuu vauvan oman kehityksen ja luonteen ehdoilla. Uinnissa vauva saa luonnollista kehitystä tukevia erilaisia ärsykkeitä vedestä ja leluista. Lisäksi vaihtelevat asennot, sukellukset, hyppyytykset ja keinutukset tarjoavat ärsykkeitä mm. asento- ja lihasaistille.

Vauvauinnin monet hyödyt
Vauvauinnilla on monia hyötyjä ja kauaskantoisia vaikutuksia. Vauvauinti johdattaa lasta jo pienestä lähtien kohti liikunnan harrastamista. Turvallinen toimiminen vedessä sekä leikinomaisuus tutustuttavat veteen elementtinä. Vauvauinti tukeekin lapsen uimataidon kehittymistä myöhemmällä iällä sekä vesiturvallisuuden lisääntymistä. Perheiden ja perheenjäsenten välille vauvauinti lisää sosiaalista kanssakäymistä. Lisäksi jos perheessä on erityislapsi, tukee vauvauinti erityislapsen kuntoutusta.

Vauvauinti etenee lapsen ehdoilla
Vauvauinti aloitetaan maltillisesti aloittavan vauvan temperamenttiin tutustuen. Vauva saa aikaa tottua uuteen ympäristöön ja vanhemmat saavat aikaa harjoitella lapsensa käsittelyä vedessä. Vesileikeissä vauva ilmaisee mielipiteensä virtaavasta vedestä omilla kasvoillaan. Kun lapsi on tyytyväinen, aloitetaan ensimmäiset sukellukset. Taitojen karttuessa sukellukset pidentyvät. Tässä vaiheessa aikuisten maltti on tärkeää!

Edistynyt vauva hallitsee sukeltamisen taidon. Määrää tärkeämpää on keskittyä onnistuneisiin, lapselle itselleen mieluisiin sukelluksiin. Sukellustilanteen välttely tai yskiminen sukelluksen jälkeen kertoo siitä ettei kokemus ollut mukava. Kun lapsi pyrkii itse veden alle, lapsesta on kehittynyt veden ystävä. Tavoitteena on mahdollisimman varhain pyrkiä sellaisiin sukelluksiin, joissa aloitteentekijä on lapsi itse!

Vuoden ikäinen uimari alkaa pian viihtyä omilla jaloillaan ja pystyasento sekä kävelemisen opettelu mullistavat hänen maailmansa. Näin tapahtuu myös vedessä. Aikuisen ote alkaa tuntua rajoittavalta ja lapsi tarvitsee omaa tilaa. Veden alla on turvallista ja lapsi menee sinne mielellään. Moni uimari osaa jo sukeltaa vanhempiaan taitavammin. On aika nauttia vedenalaisesta vapaudentunteesta!

Vauvauinnit, perheuinnit ja uimakoulu

Kissankello on Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton suosittelema laadukas ja turvallinen vauvauintipaikka, joka on toiminut vuodesta 1998 alkaen. Valikoimassamme on neljä eri tyyppistä ryhmää:

Vauvauinti on tarkoitettu 3 kk–1,5 vuoden ikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Tiedustele uinnista jo ennen lapsen syntymää. Ilmoittautua voit vasta, kun lapsi on syntynyt.

Vesipeuhula on tarkoitettu alle 3-vuotiaille ja alle kouluikäisille sisaruksille. Kissankellon vauvauimareilla on etuoikeus Vesipeuhulan paikkoihin. Mikäli ryhmissä on tilaa, mukaan voivat tulla myös lapset, jotka eivät ole harrastaneet aiemmin vauvauintia.

Perheuintiryhmä on tarkoitettu 3 kk–1,5 vuoden ikäisille lapsille, vanhemmille, alle kouluikäiselle sisaruksille ja heidän vanhemmilleen. Keskiössä on vesiturvallisuus, alkavan uimataidon tukeminen ja perheen yhteinen harrastus. Perheuinti- ja perhepeuhularyhmissä sovelletaan EasySwim Family -metodia. Altaalla on lainattavissa EasySwim-liivejä, mutta liivin käyttö ei ole pakollista.

Osallistuminen
Vauvauintiin osallistutaan ainoastaan terveenä! Kostea ilma ja ryhmätilanne ovat riski virusten leviämiselle etenkin ensioireiden aikana.

Sitoutuminen
Toivomme osallistumista kaikkiin uintikertoihin. Säännölliset käynnit ovat sekä vauvan että koko ryhmän eduksi. Laskutus tapahtuu etukäteen kuukausittain, neljän viikon jaksoissa. Ryhmät ovat non-stop ryhmiä, kun paikka vapautuu, uusi vauva pääsee aloittamaan uintinsa.

Sairastapauksia ei hyvitetä. Lapsen sairauksesta johtuvat poissaolot on mahdollista korvata. Korvaavan uinnin voit sopia toimiston kautta väljemmissä uintiryhmissämme. Korvaukset tulee tehdä kuukauden sisällä sairastapauksesta.

Lopettaminen
Vauvauinnin lopettaminen tehdään kirjallisesti. Jokaisessa laskussa näkyy viimeinen vauvauintipaikan peruutuspäivä. Irtisanoutumisaika on kaksi viikkoa. Muistoksi lapselle liikuntaharrastuksesta annamme uintidiplomin, joka lähetetään sähköpostitse.

Ilmoittautumiset ja ilmoitukset poissaoloista

Puhelinaika arkisin klo 9–11, 040 735 7222
Sähköposti: kissankello@onnenkimpale.fi

20230807-DSC09368

Vesiliikuntaa kaikille

Kissankellon allasvesi on mukavan lämmintä: 30–32 astetta. Lämpimän veden ansiosta taustaltaan erilaiset asiakkaat pystyvät harjoittelemaan vedessä.

Kissankello logo nettisivulla 2023
xb71c26495775fba9d7b8d759a5fab8de.png.pagespeed.ic.PV5yKJu-zN
xb16e961e681b6d1810d7a80e513c3d08.png.pagespeed.ic.HLd-u5QW6p

Allas- ja kuntoutuspalvelut, tilavuokraus

Vastaava fysioterapeutti Susanna Peltola
Suopolku 1 talo E, 01800 Klaukkala
Puh. 040 735 7222
Sposti: kissankello@onnenkimpale.fi

Asumisen palvelut

Palvelutalojen johtaja Eeva Laine-Hasan
Heikkarinkuja 4, 01900 Nurmijärvi
Puh. 040 7740 113
Sposti: eeva.laine-hasan@onnenkimpale.fi

Nurmijärven Onnenkimpale ry
Heikkarinkuja 4, 01900 Nurmijärvi
y-tunnus 1467183-3